Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Θα πεθάνουμε στο δρόμο»


Στον καθημερινό τους Γολγοθά για να «παλέψουν» με τη νόσο, οι καρκινοπαθείς του Ηρακλείου έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη ... εμπόδιο.

Η χορήγηση αντικαρκινικών φαρμάκων γίνεται μετ' εμποδίων καθώς οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, που συμπληρώνουν στην Κρήτη σχεδόν ένα μήνα (από τις 16 Αυγούστου), αλλά και οι ελλείψεις που εντοπίζονται στην αγορά της πόλης κάνουν δύσκολη τη ζωή των ασθενών.

Η εξασφάλιση αντικαρκινικών φαρμάκων εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες σε μία ακόμη περιπέτεια για τους ασθενείς, που πέρα από την ασθένειά τους, έχουν και την αγωνία της εξασφάλισης των φαρμάκων της θεραπείας τους.
Μας στέρησαν την ελπίδα

«Μας στέρησαν την ελπίδα για ζωή» τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου ΑγκαλιάΖΩ Χρυσούλα Αντωνογιαννάκη και αποκαλύπτει περιστατικά που σοκάρουν. «Ο σύλλογός μας δέχεται τηλεφωνήματα από ασθενείς και μας μεταφέρουν απίστευτα δράματα αρρώστων που δεν έχουν να πληρώσουν για τα φάρμακα και τη θεραπεία τους και δεν αποκαλύπτουν την κατάστασή τους στην οικογένειά τους για να μην τους επιβαρύνουν» τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Αντωνογιάννάκη και συμπληρώνει «ακροβατούμε μεταξύ ζωής και θανάτου. Οι καρκινοπαθείς θα πεθάνουν στο δρόμο».

Το κράτος χρωστάει και στους καρκινοπαθείς

Την ίδια ώρα, οι μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις και οι μειώσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα των καρκινοπαθών έχουν καταστήσει αδύνατη την αγορά φαρμάκων και την υποβολή σε εξετάσεις ή θεραπείες ενώ χιλιάδες καρκινοπαθείς ασφαλισμένοι σε ΟΓΑ και ΟΠΑΔ δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα για τα φάρμακα που αγόρασαν από τα φαρμακεία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κινητοποίησης των φαρμακοποιών, αν και έχουν καταθέσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Στους δρόμους

Σύλλογοι καρκινοπαθών και άλλοι χρόνια ασθενείς και βαριά πάσχοντες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11 το πρωί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο του Ηρακλείου προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους και να ακουστούν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, εκεί όπου σύλλογοι καρκινοπαθών θα παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό.


Πηγή : prismanews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *