Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Μονάδα Εντατικής Νεογνών λόγω Κλεμπσιέλλα

Τέσσερα νεογνά λαμβάνουν θεραπεία για την αντιμετώπιση της μικροβιαιμίας


Σταματούν, προσωρινά, οι εισαγωγές νεογνών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης μετά τον θάνατο τριών νεογνών που προσβλήθηκαν από το μικρόβιο Κλεμπσιέλλα.

Άλλα τέσσερα παιδιά – και όχι έξι, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες τη Δευτέρα – που νοσηλεύονται στη Μονάδα έχουν προσβληθεί από τον παθογόνο μικροοργανισμό.

Τη σύσταση να κλείσει σε νέες εισαγωγές η κλινική έκαναν οι αρμόδιοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μετά την εμφάνιση συρροής κρουσμάτων μικροβιαιμίας από Κλεμπσιέλλα, από την οποία προκλήθηκε πνευμονία σε νεογνά που νοσηλεύονταν στη συγκεκριμένη Μονάδα.

Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν επτά περιστατικά μικροβιαιμίας από τις 2 έως τις 7 Νοεμβρίου. Τρία παιδιά, όπως είναι γνωστό, έχασαν τη μάχη με τον θάνατο.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν νεογνά που είχαν γεννηθεί πρόωρα, με χαμηλό βάρος και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Τα υπόλοιπα νεογνά λαμβάνουν θεραπεία.

Τη Μονάδα επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι αρμόδιοι συνέστησαν αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών, ευρεία περιβαλλοντική διερεύνηση και πραγματοποίησαν επιδημιολογική διερεύνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Επίσης, συνέστησαν προσωρινή άρση των νέων εξωτερικών εισαγωγών στη Μονάδα. Σημειώνεται ότι από τις 8 Νοεμβρίου δεν εμφανίστηκε νέο κρούσμα.

Πηγή : tovima.gr



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *