Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Στις ουρές οι ασθενείς για μια τυπωμένη ηλεκτρονική συνταγή


Κανείς από τους γιατρούς δεν μπορεί να τυπώσει μια ηλεκτρονική συνταγή μέσω του δικτύου ηλεκτρονικής συνταγογράφησης....καθώς το σύστημα καταρρέει κάθε πέντε λεπτά.
Ακόμη και σήμερα το σύστημα «πέφτει» καθημερινά. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία 24ωρα -όπως καταγγέλλουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) – το δίκτυο είναι υπό κατάρρευση και ουσιαστικά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δε λειτουργεί.
Το σύστημα άρχισε να παρουσιάζει ακόμη περισσότερα προβλήματα εξαιτίας και της ένταξης της δραστικής ουσίας μέσα στο δίκτυο.
Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ: «Η Ηλεκτρονική συνταγογράφηση  με  την  - κατ΄ ευφημισμό -εφαρμογή  της  Δραστικής  ουσίας δεν λειτουργεί ουσιαστικά. Προβλήματα Δικτύου,  Τιμών,  υπολογισμού  συμμετοχών,  έχουν δημιουργήσει μία ανεπίτρεπτη  κατάσταση, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».

Και επειδή οι ουρές στα φαρμακεία αυξάνονται εξαιτίας των καθυστερήσεων που προκαλούνται για την εγγραφή των φαρμάκων στο ηλεκτρονικό σύστημα, ο Πανελλήνιος  Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη διευκόλυνση του ασφαλισμένων έχει δώσει οδηγία στους φαρμακοποιούς για χειρόγραφη εκτέλεση των συνταγών όταν παρουσιάζονται παρόμοια προβλήματα που καθιστούν ανέφικτη την ουσιαστική λειτουργία της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Πηγή : ygeianews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *