Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Νέο πειραματικό φάρμακο για την αϋπνία


Ένα νέο φάρμακο αναμένεται να προστεθεί στη φαρμακευτική φαρέτρα κατά της αϋπνίας, εφόσον πάρει έγκριση από τον αμερικανό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε online στον ιστότοπο του Neurology την επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, το φάρμακο (suvorexant) δρα παρεμποδίζοντας τις ορεξίνες που, μεταξύ άλλων, αυξάνουν την νευρική διέγερση και σχετίζονται με την αφύπνιση.

Η έρευνα διεξήχθη σε 254 ανθρώπους 18-64 ετών που πήραν το φάρμακο ή placebo επί τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια πήραν άλλη θεραπεία για άλλες τέσσερις εβδομάδες.

Την πρώτη νύχτα της αγωγής καθώς και μια νύχτα στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας κάθε θεραπείας οι συμμετέχοντες κοιμήθηκαν σε εργαστήρι ύπνου.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η ποιότητα του ύπνου των συμμετεχόντων βελτιώθηκε από 5% για όσους πήραν την εικονική θεραπεία σε 13% για όσους πήραν το νέο φάρμακο. Επίσης, τα λεπτά που παρέμεναν ξύπνιοι στη διάρκεια της νύχτας μειώθηκαν από 21 έως 37 για όσους πήραν το νέο σκεύασμα συγκριτικά με όσους πήραν το placebo.

Πηγή : vita.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *