Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Η πρόληψη ισοδύναμη της άριστης θεραπείας

Από: http://www.kalikardia.gr/

flushots_kalikardia_625

Δεν θα πρωτοτυπήσει κανείς επαναλαμβάνοντας το γνωστό απόφθεγμα-διαπίστωση του τίτλου του εν λόγω κειμένου, αφού από την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι η φροντίδα του οργανισμού μας αποτελεί τη βασική και ουσιαστική θωράκιση του, αφενός για να μην είναι ευάλωτος σε ασθένειες αφετέρου για να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα στην περίπτωση που εμφανιστούν.
Η ιατρική έχει βασιστεί στις διαδικασίες πρόληψης και αυτές προσφέρουν ένα ισχυρό όπλο στην υγεία της κοινωνίας συνολικά Βασικό μέτρο και δομή αυτής της διαδικασίας αποτελεί ο εμβολιασμός και δη των παιδιών. Είναι μία διαδικασία η οποία πέρα από την αντικειμενική χρησιμότητά της στην ανάπτυξη ενός υγιούς οργανισμού, συνδέεται και με την ευαισθησία μας απέναντι στα νέα μέλη μιας κοινωνίας. Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι γονείς και ειδικά οι νέοι γονείς, είναι απαραίτητο να ενημερώνονται και να απευθύνονται στις δομές των υπηρεσιών υγείας για τον εμβολιασμό των παιδιών. Και ευτυχώς, παρά την οικονομική κρίση και τη δραματική περικοπή τον δαπανών στον τομέα της πρόληψης, ο τομέας των εμβολιασμών δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα.

Όμως και εδώ τα πράγματα δεν είναι απόλυτα ρόδινα. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, διαπιστώνεται ότι οι γονείς φοβούνται πως τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και ότι ορισμένα από αυτά προκαλούν σοβαρές παρενέργειες. Μάλιστα προχωρούν στην εξαγωγή αβάσιμων συμπερασμάτων , είτε επειδή κυκλοφορούν «από στόμα σε στόμα» τέτοιες λανθασμένες αναφορές, είτε επειδή κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο λαμβάνουν λανθασμένη πληροφόρηση. Ειδικότερα προκύπτει ότι ένα ποσοστό των γονιών, το οποίο φτάνει το 10-15%, φοβάται να εμβολιάσει το παιδί του και το ποσοστό αυτό αφορά συνήθως σε μητέρες ηλικίας κάτω των 35 ετών. Δεν είναι μεγάλο, όμως είναι σημαντικό.
Επειδή κανείς φυσικά δεν είναι ειδικότερος από τον παιδίατρο για να κατευθύνει ένα πρόγραμμα πρόληψης, με την παρούσα αναφορά θα θέλαμε να επιστήσουμε και πάλι την προσοχή στην αξία των υποδείξεών του και φυσικά να υπενθυμίσουμε ότι η πρόληψη και η φροντίδα του σήμερα αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για το χτίσιμο ενός θωρακισμένου οργανισμού για το σήμερα και το αύριο.

Πηγή: Καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρου της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέα Κωνσταντόπουλος http://www.e-child.gr/

Από:
http://www.kalikardia.gr/




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *