Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ορός oμφάλιου λώρου: καινοτομία στην αντιγήρανση


Εκατομμύρια ευρώ δαπανούνται κάθε χρόνο από τις εταιρίες καλλυντικών λανσάροντας νέα προιόντα με καινούργια κάθε φορά συστάτικα που υπόσχονται να δώσουν τη λύση στη φθορά του χρόνου. Όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν νέες. Και κάθε νέο μπουκαλάκι που υπόσχεται πως περιέχει το «ελιξήριο» της νεότητας παίρνει τη θέση του δίπλα σε όλα τα άλλα, στο ράφι του μπάνιου μας!

Τα συστατικά που χρησιμοποιούν οι εταιρίες είναι πολλά και κάθε φορά βγαίνουν νέα που υπόσχονται πως είναι αποτελεσματικότερα από τα προηγούμενα. Ρετινοειδή, πεπτίδια είναι μερικά από τα «διάσημα» συστατικά που αλλάζουν τον τρόπο που αναπτύσσονται και συμπεριφέρονται τα κύτταρα. Κάποιες φορές χρησιμοποιούν πιο σπάνιες και ιδιαίτερες ουσίες. Για παράδειγμα βλαστικά κύτταρα από ελβετικά μήλα, δηλητήριο φιδιού και πλακούντα είναι μερικά από τα συστατικά καλλυντικών κρεμών που χρησιμοποιήθηκαν και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.

Το καινούργιο συστατικό που θα βγεί σύντομα στην αγορά είναι από ανθρώπινο ομφάλιο λώρο. Επιστήμονες μεγάλης εταιρίας καλλυντικών δημιούργησαν μια νεα κρέμα αντιγήρανσης που περιέχει ορό ομφάλιου λώρου ο οποίος, ισχυρίζονται, πως ενεργοποιεί τους ινοβλάστες κι αυτοί με τη σειρά τους επιβραδύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Πώς επηρρεάζει αυτό το συστατικό τις ρυτίδες;  Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αποτελείται από ανθρώπινους παράγοντες ανάπτυξης, πρωτείνες και κύτταρα τα οποία αυξάνουν και αναδομούν φυσικά το κολλαγόνο στο δέρμα, λειαίνοντας τις ρυτίδες, χαρίζοντας ελαστικότητα στο δέρμα.

Σύντομα οι καινοτόμες κρέμες που θα περιέχουν ορό ομφάλιου λώρου θα κατακλύσουν την αγορά. Μένει να δούμε εάν το νέο αυτό συστατικό θα κάνει τη διαφορά ή αν θα είναι άλλο ένα εμπορικό «παιχνίδι» σε ακριβό μπουκαλάκι των 50 γραμμαρίων.



Πηγή : healthpress.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *