Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Μαύρη τομάτα, κόκκινη γεύση


Ονομάζεται «Μαύρος Γαλαξίας» και θα βρίσκεται στην αγορά σε έναν χρόνο


Μια νέα ποικιλία μαύρης τομάτας ανέπτυξαν ισραηλινοί επιστήμονες από την εταιρεία Technological Seeds.
 Η τομάτα «Μαύρος Γαλαξίας» (Black Galaxy), όπως ονομάζεται, προήλθε από την διασταύρωση της κοινής τομάτας με άγριες ποικιλίες.

Μαύρος Γαλαξίας αντιοξειδωτικών

Το μαύρο χρώμα της, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται σε μια χρωστική ουσία παρόμοια με εκείνη που εντοπίζεται στα μύρτιλλα και τους χαρίζει το μελανό παρουσιαστικό τους. Λόγω της φωτοευαισθησίας της συγκεκριμένης ουσίας, όσο περισσότερο η εύγευστη «γκόθικ» τομάτα παραμείνει στον ήλιο τόσο πιο μαύρη γίνεται. Αυτό βέβαια συμβαίνει εξωτερικά, γιατί εσωτερικά η μέτριου μεγέθους τομάτα διατηρεί το έντονο κόκκινο χρώμα της.

 H τομάτα Black Galaxy

«Αν και μαύρη, η συγκεκριμένη υβριδική ποικιλία τομάτας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες» αναφέρουν οι ειδικοί. Τονίζουν μάλιστα, ότι η χρωστική ουσία ευθύνεται για αυτό, καθώς συγκεντρώνει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών και Βιταμίνης C.

Εμπορικός στόχος της εταιρείας, λόγω του ιδιαίτερου χρώματος του νέου της προϊόντος, είναι τα πολυτελή ξενοδοχεία. Μέσα στις επόμενες μέρες, ο «Μαύρος Γαλαξίας» θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης γεωργικής έρευνας και ανάπτυξης Arava, ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να φτάσει στη σαλάτα μας μέσα σε περίπου έναν χρόνο. Στην ίδια έκθεση αναμένεται να παρουσιαστούν και άλλες υβριδικές δημιουργίες όπως τα κόκκινα λεμόνια και τα καρότα-ουράνιο τόξο!

Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *