Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ενυδάτωση παντός καιρού


Καταρχάς, είναι απαραίτητο να πίνετε πολύ νερό και γενικά υγρά που αποτελούνται κυρίως από νερό. Προσπαθήστε να καταναλώνετε 8 ποτήρια νερού καθημερινά, ιδίως τις καυτές ημέρες και, βεβαίως, όταν αθλείστε και ιδρώνετε πολύ.

Για ποικιλία, μπορείτε κάλλιστα να καταναλώνετε, εναλλακτικά, δροσερούς χυμούς φρούτων ή ισοτονικά ποτά (χωρίς καφεΐνη). Απλώς φροντίστε να τα αραιώνετε με νερό ή σόδα, για να γλιτώνετε από περιττές θερμίδες.

Έχετε επίσης υπόψη σας ότι τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να καλύψουν το 20% περίπου των καθημερινών αναγκών σας σε υγρά - εφόσον όμως τρώτε γύρω στις πέντε μερίδες την ημέρα.

Ιδιαίτερα δροσιστικά φρούτα είναι το καρπούζι, ο ανανάς, το πεπόνι, το πορτοκάλι, το γκρέιπ φρουτ, τα σταφύλια και τα μήλα.

Άλλες τροφές πλούσιες σε νερό είναι οι σούπες, τα καρότα και οι ντομάτες. Από την άλλη, αποφύγετε την υψηλή κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ: Λειτουργούν ως διουρητικά, με αποτέλεσμα το σώμα να χάνει νερό.

Όσον αφορά τα αλκοολούχα ποτά, ειδικότερα, όπως τη μπίρα και το κρασί, καλό είναι να μην αντικαθιστούν τις ποσότητες νερού που χρειάζεστε σε καθημερινή βάση.

Πέρα από την επαρκή πρόσληψη υγρών, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προστατευτείτε από την αφυδάτωση τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Φροντίστε, λοιπόν, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ να παραμένετε σε κλιματιζόμενα δωμάτια και να αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους.

Αν χρειαστεί να βγείτε έξω, γεμίστε ένα μπουκάλι με dispenser με νερό σε μέτρια θερμοκρασία (ούτε ζεστό αλλά ούτε και παγωμένο), με το οποίο θα ψεκάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το δέρμα σας, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματός σας.

Ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού τους πρέπει να δώσουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όπως ο αλκοολισμός, οι χρόνιες παθήσεις και το σκληρόδερμα.

Πηγή : myself.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *