Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε στα νύχια σας


Μπορούν τα νύχια να δείξουν αν είσαι υγιής; Μάθε ποια είναι τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις.
Τα νύχια σου έχουν περίεργο χρώμα ή σπάνε εύκολα;

Παρουσιάζουν κηλίδες ή γραμμώσεις; Μπορεί γι΄ αυτό να ευθύνονται οι δουλειές του σπιτιού και η νοικοκυροσύνη σου ή το συχνό βάψιμο και τα διαλυτικά για την αφαίρεση του βερνικιού, δεν είναι όμως απίθανο να είναι ένδειξη κάποιου προβλήματος υγείας ή διατροφικής έλλειψης.

Σπάνε εύκολα

- Από σίδηρο πώς πάμε; Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των νυχιών κάνοντάς τα αδύναμα από τη στιγμή που ο οργανισμός σου δεν μπορεί να αφομοιώσει σωστά ασβέστιο.

-Μήπως έχεις πολύ στρες; Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται το άγχος μπορεί να προκαλέσει αδυναμία στα νύχια σου.

-Τον θυρεοειδή τον έχεις κοιτάξει; Η απορρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα προκαλεί πληθώρα συμπτωμάτων μεταξύ των οποίων και η αδυναμία στα νύχια.

Έχουν περίεργο χρώμα;

Αν δεν πρόκειται για υπόλειμμα βερνικιού τότε το κίτρινο χρώμα μπορεί να δείχνει την ύπαρξη κάποιας πάθησης ή προβλήματος υγείας.

Λευκά σαν γάλα ή με κηλίδες

-Μήπως δεν τρέφεσαι σωστά; Αν τα νύχια σου δεν έχουν αυτό το ροδαλό ροζ χρώμα αλλά είναι κατάλευκα σαν το γάλα ή έχουν αρκετές λευκές κηλίδες, συνήθως σημαίνει πως έχεις έλλειψη κάποιας βιταμίνης ή ψευδαργύρου.

Νύχια κίτρινα

-Μήπως καπνίζεις; Ήξερες πως το τσιγάρο δεν κιτρινίζει μόνο τα δόντια σου αλλά και τα νυχάκια σου; Αν λοιπόν καπνίζεις μανιωδώς η αιτία για τα κίτρινα νύχια σου είναι προφανής.

-Υποφέρεις από μύκητες; Αν το κιτρίνισμα συνοδεύεται κι από αφύσικη όψη του νυχιού, όπως για παράδειγμα αν αυτό σηκώνεται προς τα πάνω ή δεν ακουμπάει στο δέρμα. Σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο που είναι ο πιο κατάλληλος για να σου συνταγογραφήσει κάποια κρέμα που θα λύσει το πρόβλημα.

-Μπορεί να είναι κάτι ανησυχητικό; Στις περισσότερες περιπτώσεις το κιτρίνισμα δεν είναι κάτι το ανησυχητικό αλλά αν συνοδεύεται κι από άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι προμήνυμα κάποιας ασθένειας και καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό. Ο ίκτερος για παράδειγμα ή ακόμη και πρόβλημα με το συκώτι ή τους λεμφαδένες μπορούν να ευθύνονται για το κιτρίνισμα των νυχιών αλλά σε κάθε περίπτωση ο αρμόδιος για να κρίνει κάτι τέτοιο είναι μόνο ο γιατρός σου και κανένας άλλος.

Νύχια πράσινα

-Μύκητας ή μικρόβιο σε ταλαιπωρεί: Για το πράσινο χρώμα στα νύχια μπορεί να οφείλεται ή κάποιο μικρόβιο ή μύκητας γι΄ αυτό και πρέπει να ζητήσεις τη γνώμη ενός δερματολόγου

-Σιδηροπενική αναιμία ή άλλη πάθηση είναι παρούσα: Προβλήματα με το κυκλοφορικό, το πεπτικό σύστημα ή και το αναπνευστικό μπορεί να οδηγήσουν σε πράσινη όψη των νυχιών σου.

Έχουν σκούρα στίγματα ή ραβδώσεις;

-Μήπως χτύπησες; Μαύρες ή σκούρες μπλε-μωβ κηλίδες πάνω στα νύχια συνήθως οφείλονται σε τραυματισμό του δέρματος κάτω από την επιφάνεια του νυχιού. Αν βέβαια τα σημάδια δεν υποχωρούν και παραμένουν για πολύ, καλό θα ήταν να επισκεφτείς ένα δερματολόγο.

-Η διατροφή σου είναι ισορροπημένη; Οι κάθετες ραβδώσεις πάνω στα νύχια αν δεν οφείλονται σε συχνή χρήση ασετόν ή δεν έχουν εμφανιστεί λόγω ηλικίας μπορεί να σημαίνει έλλειψη βιταμινών όπως η βιταμίνη Α ή Β.

-Υπάρχει φόβος ασθένειας; Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις ραβδώσεις και σκούρες κηλίδες μπορεί να συνδέονται με διαταραχές, μυκητιάσεις ή ασθένειες όπως η ψωρίαση.


Πηγή : womenonly.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *