Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Στα δύο χωρισμένοι οι φαρμακοποιοί μετά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ

ΦΣΑ: «Σχέδια συκοφάντησης με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς»


Στα δύο έχουν χωριστεί οι φαρμακοποιοί, μετά την απόφαση της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να πληρώσει γρηγορότερα όσους δεν κάνουν κινητοποιήσεις.

«Η αντίδραση των συναδέλφων είναι διπλή. Υπάρχουν αυτοί που δηλώνουν ότι θα πάνε κόντρα κι εκείνοι που δεν θέλουν να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, δεν θέλουν δηλαδή να μείνουν χωρίς επάγγελμα», δηλώνει προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κ. Κούβαρης.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να εξοφλήσει κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του, επιχειρώντας να «σπάσει» την πανελλαδική κινητοποίηση των φαρμακοποιών που ξεκινά την 1η Σεπτέμβρη. Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξουσιοδοτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο να καταργεί το προσάρτημα της συλλογικής σύμβασης για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο που αφορά τη λειτουργία διανεμητικών λογαριασμών των συλλόγων που κάνουν αναστολή πίστωσης και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή, δίνοντας την δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι προωθεί «σχέδια συκοφάντησης και ολοκληρωτικής νοοτροπίας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς». Αν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο _ τονίζεται στην ανακοίνωση _, θα πρόκειται για απόφαση ντροπής, που θυμίζει μαύρες εποχές και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Οι εκπρόσωποι του ΦΣΑ τονίζουν ότι «ουδείς φαρμακοποιός θα υπογράψει ατομική σύμβαση, όχι μόνο επειδή θέλει να αποφύγει την ομηρία του από έναν αφερέγγυο και εξ υπαρχής θνησιγενή Οργανισμό, αλλά κυρίως επειδή δεν προτίθεται να συνεχίσει να αποτελεί κρίκο της αλυσίδας του προβλήματος»


Πηγή : tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *