Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σημαντικά οφέλη προσφέρει το βάδισμα

Ποιο είναι το σπουδαίο με την άσκηση; Κάνει το καρδιοαγγειακό σας σύστημα δυνατότερο και πιο αποτελεσματικό. Βοηθά επίσης στον έλεγχο της πίεσης του αίματος, στο επίπεδο του ζάχαρου, και στο σωματικό βάρος. Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη της άσκησης. 

Μπορεί να μην σας αρέσει η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα ή να απεχθάνεστε την ιδέα του γυμναστηρίου, αλλά υπάρχει μια μορφή άσκησης που σχεδόν όλοι απολαμβάνουν και ωφελούνται από αυτή — το βάδισμα.

Ιδανικά, θα έπρεπε να ασκείστε το λιγότερο για μισή ώρα κάθε ημέρα. Στην πραγματικότητα, το κανονικό είναι μια ώρα την ημέρα. 

Το περπάτημα είναι ο ευκολότερος τρόπος να πετύχετε αυτό τον στόχο. Ένας γρήγορο βάδισμα βοηθά στη κατανάλωση ενέργειας περίπου όση και με ένα ελαφρύ τρέξιμο με παρόμοια επίσης οφέλη για την υγεία. Ακόμα και ένα βάδισμα με μικρότερο ρυθμό βοηθά την υγεία σας.

Σε τι μπορεί να ωφεληθείτε αν περπατάτε τακτικά; Ιδού μια σειρά από μερικά από αυτά:

Μείωση του σωματικού λίπους: Αυτό περιλαμβάνει απώλεια του κοιλιακού λίπους, το όποιο είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς.

Οφέλη καρδιάς: Το περπάτημα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης του αίματός σας και να αυξήσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης HDL.

Έλεγχος πίεσης αίματος: 
Πολλές μελέτες δείχνουν ότι το τακτικό περπάτημα μπορεί να μειώσει την πίεση αίματος.

Ανύψωση του ηθικού σας: Ακόμη και μικρό περίπατοι μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση.

Πνευματική διαύγεια: Το βάδισμα μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Δυνατότερα οστά: Το περπάτημα είναι μια καλή άσκηση που συνδυάζει κίνηση και άρση βάρους (του σώματός σας), που μπορεί να σας βοηθήσει να καθυστερήσετε ή να αποτρέψετε την απώλεια οστικής μάζας.

Αποφυγή του διαβήτη: Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση και το περπάτημα βοηθά να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης του διαβήτη.


Πηγή : diatrofi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *